top of page

Program

Programmet er tredelt. Vi vil undersøke hvordan utviklingen i Kina i et bredere perspektiv kommer til å påvirke den norske energibransjen både på kort og mellomlang sikt. Det å få med seg det siste nye - om det er innen teknologi, forretningsmodeller eller mer praktiske løsninger er viktig. Sist, men ikke minst er det lurt å bruke tid på å tenke igjennom og diskutere deltakerne imellom hva kan vi lære av å besøke selskaper i Kina erfaringer og eksempler vi kan ta med hjem for å forbedre egen virksomhet. 

Det er rundt disse temaene vi har byttet opp det faglige programmet med spennende, relevante og interessante bedriftsbesøk.  

 

"Hvordan vil utviklingen i Kina endre energibransjen, hva er det siste nye - og hva kan vi lære og ta med oss hjem?"

 

Programmet vil strekke seg over fire dager og dekke tre byer. Vi starter i Hong Kong søndag 26. april med en felles middag og åpningsmøte. I dette møtet går vi igjennom hele programmet og blir kjent med hverandre. Hele mandagen har vi møter i Hong Kong før vi reiser til Shenzhen sent på kvelden. Tirsdag 28. og onsdag 29. april har vi bedriftsbesøk i Shenzhen. Onsdag ettermiddag  tar vi fly til Shanghai. Hjemreise fra Shanghai torsdag rundt midnatt. 

Vi legger opp til daglige debriefmøter hvor hovedfokuset blir å diskutere hva vi har lært, utveksle synspunkter og vurdere hva vi kan ta med oss hjem av nye læring og ny innsikt.

 

Programmet er under utvikling, men nedenfor kan du se en hovedskisse samt også lese litt om de selskapene vi kommer til å møte. 

 

1.png

Selskapene vi skal besøke

1.png

INFIMA er et investeringsselskap og samarbeidspartner med Smart Energy Network, selskapet har kontor i Oslo (Lysaker) og i Shanghai. Vi vil møte deres toppledelse i Shanghai og får en generell orientering om utviklingen i Kina og en mer spesifikk briefing om hva som skjer i regionen innen FinTech, IT og fornybar energy.

For mer informasjon se: www.infima.no

 

Huawei

Huawei er et av verdens ledende teknologiselskaper. De har mange forretningsområder. Selskapet har laget et massivt og faglig svært interessant opplegg for oss, hvor vi vil få innblikk i det aller siste innen teknologi. Selskapet har i dag ca 187.000 ansatte og satser enorme ressurser på R&D. 

 

Tencent

Selskapet har 45.000 ansatte og er på mange måter Asias svar på Facebook. De er store innen direktemeldingstjenester, sosiale medier, annonsering og elektronisk handel. Et viktig selskap for å forstå Kinas utvikling. 

 

1.png

Chinaccelerator is a mentorship-driven program assisting internet startups from around the world cross borders – from the world into China, and from China to the world. It is operated by the venture fund SOSV, which has $650 AUM and operates 6 global accelerators.  Chinaccelerator offers three months of rigorous guidance, training, and resources from mentors, partners, and investors. The robust and active alumni network continues to support startups long after they complete the Chinaccelerator program. 

For mer informasjon se: https://chinaccelerator.com/

 

1.png

Huawei er et av verdens ledende teknologiselskaper. De har mange forretningsområder. Selskapet har laget et massivt og faglig svært interessant opplegg for oss, hvor vi vil få innblikk i det aller siste innen teknologi. Selskapet har i dag ca 187.000 ansatte og satser enorme ressurser på R&D. Vi vil få en gjennomgang av deres 5G teknologi samt også møte deres nye researchcenter.  

For mer informasjon se: https://www.huawei.com/en/

 

1.png

Guangdong Energy Group er et statlig eid energiselskap som opererer i hele verdikjeden, fra produsent til kunde. Dette er et gigantisk energiselskap som forsyner Guandong regionen og flere provinser med strøm og gass. Shanghai ligger her og er alene en av verdens største og mest moderne byer. Vi har bedt om å få høre hvordan de jobber ved byutvikling, for å redusere utslipp og hva det planlegger for å elektrifisere transporten i denne storbyen. Vi har også bedt om å få presentert deres fremtidssyn på smart grid/distribuerte energiløsninger.

For mer informasjon se: https://www.geg.com.cn/site/yudean/lxwm/index.html

 

Guangzhou Crystal – a lighthouse building in process of being completed targeting to achieve the highest level of green building standard of LEED (US), Green Mark (Singapore) and GBES (China).

For mer informasjon se: https://www.geg.com.cn/site/yudean/lxwm/index.html

 

1.png

A Siemens manufacturing site in Suzhou – SEAL the first carbon neutral manufacturing site of Siemens with its advanced digital manufacturing production process.

For mer informasjon se: https://new.siemens.com/global/en/company/stories/research-technologies/topics/digital-factory-siemens-electronic-works-chengdu.html

 

1.png

HKSP er en forskningspark med over 30.000 ansatte. Smart City er et av fokusområdene i dag i tillegg til at de også fokuserer mye på fornybar energi. Dette var også stedet som "fant opp" fiberoptikk. De har samarbeid med noen av verdens ledende selskaper og har i dag over 1200 selskaper. De ønsker samarbeid med selskaper fra Norden.

For mer informasjon se: https://www.hkstp.org/en

 

1.png

Snøhetta har kontor i Shanghai og i Hongkong. Hvorfor har de etablert seg i Kina, hvordan er det å jobbe her, hva slags prosjekter er kineserne opptatt av? Hva er utfordringene, hva er de viktigste lærepunktene vi kan overføre til norske forhold? Er powerhouse og smarte energiløsninger viktig her, i hvilken grad er kinesisk forretningskultur innovativ når moderne bygninger skal modelleres og bygges? Vi møter ledelsen på Snøhettas Hongkong kontor for en interaktiv diskusjon om byutvikling.

For mer informasjon se: https://snohetta.com/

 

1.png

Dette er en av de store kinesiske inkubatorene. Selskapet har ca 35 inkubatorer i Kina samt at de også har ca 30 andre inkubatorer rundt om i verden. Vi skal møte selskapet for å få et innblikk i hvordan de arbeider med knoppskytning og innovasjonsprosesser. 

For mer informasjon se: https://salad.co/

 

bottom of page