SMART
ENERGY
NETWORK
Change – get smarter and improve your business
Medlemsmøte:
GRØNNE INVESTERINGER, HVOR
KOMMER DE – OG HVOR SMARTE ER DE?
Når: 20. mai - 13.00 - 16.00
Hvor: Digitalt møte (lenke blir sendt ut)
Grønne investeringer. Green New Deal. ESG. EUs taksonomi. Plutselig går kapitalen til områder bare den idealistiske delen av miljøbevegelsen har kjempet for tidligere. Nesten over natten peker alle finansanalytikere på selskaper som satser på bærekraftige løsninger.
Nylig børsnoterte fornybar-selskaper kan vise til en verdistigning på 50, 100 og 200 prosent – på under et halvt år. Tesla-aksjen steg med 700 prosent i 2020, på én dag i februar ble Elon Musk 25 milliarder kroner rikere. Noen husker dot.com, og noen har begynte å snakke om at vi er inne i en ny boble ...
Selv om verdien av mange av de nye «grønne» selskapene har falt den siste tiden, tror ikke Smart Energy Network vi er inne i en boble. Men vi stiller spørsmålet om hvor smarte disse investeringene er. På dette nettverksmøtet vil vi adressere grønne investeringer i ulike sektorer, med ulike innfallsvinkler, og vi vil reise noen andre problemstillinger som også er nødvendige å ta hensyn til, i transformasjonen som så vidt har begynt.
I Smart Energy Network er vi opptatt av løsninger og problemstillinger som bidrar til at egen virksomhet får ny innsikt. Vi vil lære av de beste, og vi er opptatt av at vi evner å samarbeide med aktører som tenker nytt, og kanskje også utfordrer vante måter å arbeide på. I en omstillingens tid er dette viktigere enn noen gang.
Vår møteplass er for beslutningstakere hos partnere og medlemmer. Alle invitasjoner er personlige, og antall deltakere er begrenset til ca. 50.
Registrer din deltakelse ved å benytte påmeldingslinken som følger denne personlige invitasjonen. Våre arrangementer blir selvsagt gjennomført etter helsemyndighetene retningslinjer.
På dette nettverksmøtet vil du møte disse innlederne:
PROGRAM
13.00: Velkommen
13.05: Innledning
13.15: DET STORE GRØNNE PERSPEKTIVET
Hva er bakgrunnen for at «grønne» investeringer er blitt så populære? Klima er selvsagt noe av svaret, men hva med teknologiens modenhet, hva med timing, hva med risiko? Vi snakker om en digital transformasjon, der selv en pandemi vil bidra til større omstillingsevne og takt. Er det en langsiktig og lønnsom omstilling vi har påbegynt, og hvilke faresignaler bør adresseres?
En av landets mest erfarne bedriftsledere og en av landets fremste økonomer vil dele sin innsikt og sine refleksjoner med oss.
-
Innleder: Nils Klippenberg, adm. dir. i Siemens AS og styreleder for
bransjeforeningen Elektro og Energi i Norsk Industri.
-
Innleder: Peter Hermanrud, sjefstrateg i Sparebank1 Markets.
14.00: SELVAAG OG DET GRØNNE SKIFTET
Olav Selvaag senior var en ung, visjonær sivilingeniør som hadde ideer som brøt med normene. Etter krigen var boligmangelen i Norge prekær. Selvaag mente strenge byggekrav måtte endres, slik at det kunne bygges flere boliger raskere og til en langt lavere pris. Det å se kundens behov og ønsker har stått sentralt for etterkommerne i 75 år, og har dannet grunnlaget for Selvaagkonsernets suksess og posisjon som eiendomsutvikler. I dag er bærekraft en grunnpilar for selskapet, men alltid med kunden i fokus for stadig smartere og mer funksjonelle løsninger. Hvilke veivalg blir viktige i årene som kommer?
-
Innleder: Olav H. Selvaag, eier i Selvaag Gruppen, styreleder i Selvaag Bolig og Snøhetta.
14.30: HVORFOR IT ER SÅ VIKTIG?
Statnett var først ute med å proklamere at fremtiden er elektrisk. Nå snakker stadig flere om å elektrifisere Norge 100 %. Og da er det ikke bare snakk om rene elektroner, men om en enorm digital omstilling, der både små og større aktører må spille sammen. En av de største aktørene er Cisco, som nå er dypt inne i et nært samarbeid med Statnett og andre systemoperatører i Europa for å bygge en større robusthet i IT-systemene. Hva er utfordringene, hvilke nye funksjonaliteter blir skapt og hvordan vil digitaliseringen skape nye forretningsmuligheter?
-
Innleder: Trine Strømsnes, adm. dir. Cisco Norge.
14.50: HVOR KOMMER LØSNINGER VI IKKE HAR TENKT PÅ?
Bønder i byen, det er ONNA det! ONNA er et start-up-selskap som nylig hentet inn 50 millioner kroner for å dyrke urter og grønnsaker – rett utenfor Oslo og andre tettsteder. Selskapet utfordrer dagens matsystem ved å demokratisere dyrking, og tilgjengeliggjøre sunne råvarer – lokalt. Dette gjør de ved å bygge teknologi rundt planten som sikrer trygge, optimale og ressurseffektive vektsforhold – og slike løsninger vil trenge mye strøm.
-
Innleder: Kristina Løfman, CEO og co-founder i ONNA. Hun har en master fra UC Berkeley, MBA fra Harvard og har tidligere jobbet i Tesla i Norge, Europa, Midtøsten og Sør-Korea.
15.10: HVILKEN ROLLE SPILLER ORGANISASJONSKULTUR?
I en grønn omstilling er smart IT og digitalisering nøkkelfaktorer for suksess. Men ikke bare. Det å forstå IT-systemenes kompleksitet og samtidig evne å løse opp i systemkritiske data-floker for kundene sine, er grunnleggende viktig for Sysco. Selskapets daglige leder mener imidlertid at uten engasjerte, kompetente og ansatte som tror på bærekraftige løsninger, vil et selskap ikke kunne konkurrere i dagens marked. – Det er derfor vi er «fuzz-fighters», sier han.
-
Innleder: Dagfinn Ringås, adm. dir. i Sysco, tidligere konsernsjef i Schneider Norge og direktør i Microsoft.
15.30: Smart Energy Network 2021
15.45: Slutt
Meld deg på i appen nedenfor